Harmonieorkest

Het harmonieorkest is voor iedereen die een instrument bespeelt dat past in een harmonieorkest. Verder hanteren we minimaal niveau of een diploma hafabra B.

 

De muziek die gespeeld wordt is heel divers. Zo spelen we pop, film, musical, klassiek en mars. Voor iedereen zit er wel iets tussen dat hem of haar aanspreekt. 

 

Het harmonieorkest doet geregeld mee aan concoursen. Op 5 november 2022 hebben we deelgenomen aan de Concours in Enschede. Hier speelden we het speciaal voor ons geschreven stuk "The Secret of Mercury" van Jan de Haan. Daar hebben we een prachtige 83,25 punten behaald.

Gelegenheidsorkest

Het gelegeheidsorkest wordt gevraagd voor verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, kerkdiensten, festivals, enz. Het gaat dan om locaties waar het volledig harmonieorkest niet goed tot zijn recht komt. De omvang varieert van 4 (Klarinetkwartet) tot 15. Het is aan de aanvrager om te beoordelen wat het beste past bij de gelegenheid. 

Klarinetkwartet

Mylène Hofman, Marianne Zijlstra-Hoek, Doetie Meijer (Klarinet) en Froukje Lootsma (Basklarinet) vormen de huidige samenstelling van het klarinetkwartet van muziekvereniging Da Capo Leeuwarden.
Zij spelen alle vier in het harmonie-orkest van deze vereniging. Het kwartet is in 2010 opgericht.

 

Inmiddels treden ze met enige regelmaat op. Bijvoorbeeld bij kerkdiensten, in zorgcentra en tijdens een lunch. Het kwartet heeft met kerst gespeeld op Landgoed Oranjewoud en onlangs heeft Rob Faltin, tijdens een voorjaarsconcert van Da Capo Leeuwarden, op viool geïmproviseerd bij de klarinetkwartetversie van Schindler's List. Voor hen heel bijzonder. 

 

Het repertoire van het klarinetkwartet is zeer breed, van klassiek tot filmmuziek en alles wat daar tussenin zit. 

 

Wilt u meer informatie over het klarinetkwartet, dan kunt u het algemene telefoonnummer bellen of een e-mail sturen naar info@dacapo-leeuwarden.nl