Concerten

Marcus Passion 22 maart 2024

 

Afgelopen vrijdag was de Grote Kerk in Leeuwarden ons toneel voor het uitvoeren van de Markuspasje (Markus Passie).

De kerk was prachtig, de zangers (Anna Marieke Zijlstra en Arjen Veenhuizen) en verteller (Timo Jepkema) zongen en spraken fantastisch, de componist Jacob de Haan en Liuwe Westra (advies Friese vertaling) waren aanwezig, en wij omlijstten dit geheel met muziek...

Wat was het bijzonder, een concert bestaande uit 1 muziekstuk, de concentratie die nodig was (naast de embouchure die ook getraind is met dit stuk), de samenwerking met iedereen én het feit dat het opgenomen is door Omrop Fryslân.

Dus kon je er afgelopen vrijdag niet bij zijn, kijk dan Goede Vrijdag 29 maart om 19.30 uur naar Omrop Fryslân, dan wordt het uitgezonden!

Op de laatste foto zie je ons trouwens met lichte zenuwen klaarstaan om in goede volgorde op te komen.

Foto's: Marlies van Bon, Rolf Bremmer

 

Mezzosopraan: Anna Marieke Zijlstra

Bariton: Arjen Veenhuizen

Verteller: Timo Jepkema

Voor meer informatie over Anna-Marieke, Arjen en Timo klik hier.

 


Jubileumconcert met Francis van Broekhuizen op zondagmiddag 5 november 2023!

 

Op zondag 5 november vierden we ons 75-jarig bestaan met een matinee concert in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden, samen met niemand minder dan Francis van Broekhuizen. Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen van Nederland, zij is onder andere bekend vanwege haar recente rol in ‘The Sound of Music’ maar ook door haar deelname aan 'Meastro', ‘De Slimste Mens’ en ‘De Verraders’.

Samen met haar hebben we er een fantastische middag van gemaakt, waarbij we Francis hebben begeleid, maar ook alleen als orkest hebben gespeeld.

We zijn met elkaar na de zomervakantie hard aan de slag gegaan om de stukken in te studeren, zodat we op 5 november in een bijna uitverkochte Harmonie konden schitteren, samen met Francis.

Francis van Broekhuizen

Fotograaf: © Maurice Lammerts van Bueren

Fotograaf Henk Haar

 

Lammert Koopmans Stichting

Sponsoren van het jubileumconcert.


Verenigingsconcert zaterdag 15 april 2023

Op zaterdag 15 april gaven wij ons verenigingsconcert. Een concert met een knipoog naar vroeger. Het was een prachtige avond waarop acht ensembles en het volledige orkest sfeervolle muziek hebben laten horen. 

Voor de pauze speelden een koperensemble, een tuba ensemble, een fluit- en fagot ensemble, een rietkwintet, een saxofoonensemble, het klarinetkwartet, een klarinetensemble en een houtensemble.

Na de pauze gingen we verder met het volledige orkest op het podium. Van de opera "Nabucco" van Guiseppe Verdi tot de paso doble "Cielo Andaluz" van de Spaanse componist Pascual Marquina. 


Concert met Di Gojim op zaterdag 18 juni 2022

 

Wat hebben we een geweldig concert gehad op 18 juni, samen met Di Gojim! We mochten voor een volle Pelikaankerk een mooi afwisselend concert geven. Mooie sfeerfoto's en een klein filmpje van dit optreden staan op onze facebookpagina. Klik hier om doorgestuurd te worden. 


Concert met Brel & Brass op zaterdag 6 november 2021

 

In 2020 was het 25 jaar geleden dat de Leeuwarder PTT-Harmonie verder ging onder de naam Da Capo Leeuwarden. We hadden dat toen graag gevierd met een jubileumconcert, maar door de corona-maatregelen kon dat helaas niet doorgaan.

Al waren de maatregelen nog niet helemaal verdwenen, toch hadden we nu ons jaarlijkse verenigingsconcert op de agenda gezet. Speciaal voor ons jubileum heeft Jan de Haan een compositie geschreven: The Secret of Mercury. Dit stuk hebben wij die avond onder andere voor u gespeeld. Naast deze wereldpremière van The Secret of Mercury hadden wij als speciale gasten Brel & Brass uitgenodigd. Brel & Brass bestaat uit de Vlaamse zangeres Micheline van Hautem en de fenomenale bastrombonist Jos Jansen, www.brelenbrass.com. Samen met Da Capo hebben zij chansons van Jacques Brel ten gehore gebracht. Het was een geweldige avond waarbij wij Jan de Haan persoonlijk hebben kunnen bedanken voor componeren van het prachtige werk: The Sercet of Mercury.


Grandioos optreden van Harmonie Da Capo ‘67 tijdens CityProms

 

Dit megaharmonieorkest van zo’n 90 orkestleden speelde op 30 juni op de negende editie van CityProms onder leiding van hun vaste dirigent Floris de Wever een fantastisch Frans programma. Er klonken bekende werken van Camille Saint-Saëns, o.a. zijn “Danse macabre” met vioolsoliste Lianne van den Berg en “Le Carnaval des Animaux”. Natuurlijk mocht de finale uit zijn Orgelsymfonie niet ontbreken; Henk de Vries trad hier op als orgelsolist. Harmonie Da Capo ’67 besloot het concert met een drietal Franse chansons.

Twee staande ovaties en positieve reacties volgden. Klankregisseur Sijtze van der Hoek: “Een schot in de roos, zo’n groot harmonieorkest werkt super! Bijzonder dat het in de “Danse macabre” soms klonk alsof er een strijkersgroep meespeelde. In boppeslach, goed gedaan!”

Ab Nieuwdorp, in het dagelijks leven presentator van ‘De Klassieken’ op NPO Radio 4, nam op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni de presentatie van de artiesten op het hoofdpodium voor zijn rekening. Zondagmiddag bevond hij zich op het Wilhelminaplein, tussen het publiek. Hij vertelt zijn ervaring met het optreden van Harmonie Da Capo ‘67: "Saint-Saëns’ muziek in de uitvoering door het samengestelde harmonieorkest onder leiding van Floris de Wever werkte op het Wilhelminaplein als een publieksmagneet. Dirigent De Wever had een smaakvol programma samengesteld met daarin bekend en minder bekend werk van de Franse componist. 

Het was al behoorlijk druk, maar toen de Danse Macabre klonk met Lianne van den Berg als vioolsolist, zag je hoe oud en jong zich richting het grote festivalpodium spoedde om nog dichter bij de muziek te kunnen zijn. Wat opviel – of juist niet omdat het heel natuurlijk klonk - was de geluidsversterking in combinatie met het orkestspel: alles was in balans, ook toen organist Henk de Vries zijn digitaal festivalorgel liet schallen en galmen in de finale van de Orgelsymfonie. Overweldigend, overdonderend, maar nergens over the top.”

Het was voor het eerst dat Harmonie ’67 en Da Capo Leeuwarden gezamenlijk optraden. De leden vonden het geweldig om in zo’n groot orkest te spelen. Ze waren vanaf het begin enthousiast over dit project en door de prettige onderlinge samenwerking ontstond al snel het gevoel van één orkest. Een concert op het hoofdpodium van CityProms is natuurlijk een prachtige afsluiting van het project.

Wie weet krijgt deze geslaagde samenwerking een vervolg! 

 


Verenigingsconcert 2019: Ierland

Onder leiding van dirigent Floris de Wever gaven we afgelopen zaterdagavond 6 april ons verenigingsconcert. Het concert, in Ierse sferen, samen met Friersk was een succes! Het publiek zong mee met 'Fan wa bistou ien' van Friersk en leefde zich uit in de strijdkreet in The Saga of Haakon the Good. Er werden prachtige solo's gespeeld en ook het slagwerk liet zich, met name in Cry of the Celts, van zijn beste kant horen. Foto’s: Adam Meijer


Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK)

Op 3 november 2018 heeft Da Capo deelgenomen aan het ONHK in Drachten. We hebben hier het prachtige stuk "Of Skies, Rivers, Lakes and Mountains" van Philip Sparke laten horen. Wij werden hiervoor beloond met 85,83 punten! Ondanks dat wij helaas de enige deelnemer waren in onze divisie, hebben wij op basis van ons puntenaantal wel een mooie beker mee naar huis mogen nemen en mogen wij ons dit jaar Nederlands Kampioen in de derde divisie harmonie noemen! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb