Biografie Anna Marieke Zijlstra

Als professioneel hoboïste en mezzo-sopraan, docente Frans en hobo, combineert Anna Marieke Zijlstra (1995, Sneek) dagelijks haar liefde voor taal, muziek en lesgeven. Niet alleen speelt ze (alt)hobo in diverse professionele ensembles en orkesten, zoals het Metropole Orkest, ze treedt ook regelmatig op als zang- en hobosoliste met verschillende koren, orkesten en solisten. Tijdens haar studie Franse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden,    waarvoor ze in 2020 cum laude slaagde, zong ze in het Leidse Kamerkoor Collegium Musicum. Sinds 2019 is zij als docent Frans met veel plezier verbonden aan het conservatorium Codarts in Rotterdam, waar ze lesgeeft aan hoofdvakstudenten Klassieke Zang.              

Daarnaast werkt ze als hobodocent bij SKVR Rotterdam en Scholen in de Kunst in Amersfoort, waar ze tevens teamvoorzitter is. In juni 2022 is Anna Marieke cum laude geslaagd voor haar Master Klassiek Hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft de band met Friesland en met de harmoniewereld, waarin ze opgroeide, altijd warm gehouden.

                                                                                                                                   

 Foto Maria Nicolić

Biografie Arjen Veenhuizen

Arjen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, privé bij Walter Berry in Wenen en aan de Escuela Superior de Musica Reina Sofia in Madrid bij Terese Berganza.  Zijn professionele carrière als zanger leidde hem langs het Anhaltisches Landestheater in Dessau, het Staatstheater Saarbrücken en het internationaal gerenommeerde Opernhaus Zurich in Zwitserland.                              

In zijn vrije tijd in Zwitserland richtte hij een koor op dat jarenlang bij concerten en kerkdiensten heeft opgetreden. In Nederland zong Arjen als solist o.a. in het Koninklijk Concertgebouw Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler en tevens als solist bij vele verschillende koren. Ook zong hij mee bij Capella Amsterdam en het Bachkoor.                                                                                                                       

Biografie Timo Jepkema

Als journalist werkt Timo (1993, Lekkum) momenteel tien jaar op de redactie van Omrop Fryslân. Zijn focus ligt voornamelijk op nieuws en sport. Als vaste presentator van het nieuwsprogramma Fryslân Hjoed presenteert Timo dagelijks het laatste nieuws bij de Friezen thuis. Dit doet hij ook op de radio als vaste nieuwslezer van de nieuwsbulletins. Als hij geen presentator is, gaat hij op stap als verslaggever. Maar hij is ook graag op pad om andere programma’s te maken. Zo maakte hij twee keer een documentaire voor FryslânDOK, de laatste keer met een reportage over een windhoos op Ameland in 1972.

Daarnaast richt Timo zich op het produceren en presenteren van het Jaaroverzicht, een programma dat een overzicht geeft van het nieuws van het afgelopen jaar.

Wat mensen niet van hem weten: hij hoopt ooit een Elfstedentocht te schaatsen en een kruisje te halen, zoals zijn vader drie keer deed.                                                                                                                       


Maak jouw eigen website met JouwWeb